לנסוע לחו"ל לתקופה ארוכה זה מרגש מאד אבל גם מפחיד ומעלה עשרות אלפי שאלות, והמון ארגונים. דאגה אחת שעולה היא הטסת בעלי חיים לחו"ל, הרי לא נשאיר אותם בבית! הטסת כלבים וחתולים לחו"ל (אבל גם אוגרים, או תוכים) היא עניין שרק נראה מסובך, אבל אם עושים אותו נכון, הוא יכול להיות מאד פשוט. אז נכון, אם אנחנו טסים לסופשבוע ברודוס לא ניקח איתנו את הכלב, ואנחנו הרי לא מדמיינים להבריח את החתול שלנו בתיק בדרך לפראג בטיסה שקנינו בדקה ה-90, אבל כשעוברים לגור בחו"ל או נוסעים לתקופה רצינית, שאלת הטסת בעלי החיים לחו"ל עולה על הפרק.

הטסת כלב

הטסת כלב לחו"ל שונה מהטסת חתול, חיות עם קוצר נשימה קשה יותר להטיס מאחרות, ואפילו אף פחוס משנה את התהליך, אבל בדיקה מוקדמת תחסוך גם כאב ראש וגם כאב לב. לכל מדינה יש נהלים אחרים לגבי הטסת בעלי חיים לחו"ל, וייתכן כי גם לכל חברת תעופה. האיחוד האירופי, למשל, דורש שבעל החיים יהיה מחוסן בפני כלבת ובעל שבב, ויש צורך להמתין 3 חודשים מבדיקת הדם, לעומת ארצות הברית וקנדה, שדורשים להמתין רק 30 יום מהבדיקה. בכל מקרה, חיסוני כלבים וחתולים הם הכרחיים ואי אפשר לוותר עליהם.

ייתכן ועצוב לנו לשים את הכלב או את החתולה שלנו בכלוב נשיאה, אבל יהיה לנו עצוב אפילו יותר אם הם לא יבואו איתנו. אז נכון, אנחנו לא יכולים לשים אותם לידינו במושב וללטף אותם תוך כדי שאנו נכנסים אל תוך העננים, אבל לפחות כשנרד מהמטוס בדרכינו לבית החדש – תהיה לנו תחושה של בית, כי חיית המחמד האהובה שלנו איתנו.

הטסת בעלי חיים  – קשה בהתחלה קל בחו"ל

כדאי לזכור שכמו שאנחנו מתרגלים לחיים במקום החדש, גם בעל החיים שלנו צריך להתרגל. זו אינה חוויה קלה במיוחד לא לנו ולא להם, אז לפחות שאת הטיסה נעביר כולנו בדרך הנעימה ביותר האפשרית, הכוללת פחות כאב ראש עבורנו, ונוחות מקסימלית עבורם. מאוחר יותר, כשנטייל בשדרה החמישית עם הכלב שלנו, כבר נוכל לצחוק על זה ביחד.