הטסת בעלי חיים לחו"ל
במרפאה שלנו אנו מתמחים בתמיכה ופיקוח וטרינרי בכל הנוגע להטסה של בעלי חיים לכל יעד בעולם. נשמח לתת לכם מידע חיוני, ייעוץ מקצועי והכוונה בנושא מסמכים, חיסונים, כלוב וכרטיסי טיסה – כדי שתגיעו לטיסה הבאה שלכם בראש שקט!
הטסת בעלי חיים לחו”ל אינה דבר פשוט, הכנת החיות לטיסה עורכת חודשים וכוללת מספר שלבים חשובים. אבל אל דאגה, בדיוק בשביל זה אנחנו פה!
הטסת בעלי חיים לאיחוד האירופי
הטסת בעלי חיים לאיחוד האירופי
- האיחוד דורש שבעל החיים יהיה מחוסן לכלבת ויהיה מסומן בשבב אלקטרוני.
- חודש ימים לאחר חיסון הכלבת צריך לבצע בדיקת דם לבעל החיים על מנת לוודא שהכלב ו/או החתול באמת חוסנו ושהגוף שלהם ייצר נוגדנים. מדובר בבדיקת דם פשוטה יחסית, שלרוב לא מצריכה טשטוש.
- האיחוד דורש המתנה של 3 חודשים מיום בדיקות הדם.
- יש להגיע למרפאה עשרה ימים לפני הטיסה על מנת למלא טפסים רלוונטיים.
- יש לגשת עם הטפסים, 10 ימים לפני הטיסה (או פחות), למכון הווטרינרי בבית דגן, על מנת להחתים את הטפסים. קבלת קהל במכון בימים א’, ה’ 13:00-15:00, וביום ג’ 09:00-11:00.
- לפני ההגעה למכון הווטרינרי יש לשלם אגרת ייצוא (בעלי חיים אחרים שאינם בקר) באתר של משרד החקלאות.
- לבעלי כלבים חשוב להגיע למכון הווטרינרי בבית דגן עם אגרת כלבת בתוקף ופנקס חיסונים.
חשוב לזכור: לאחר שעושים בדיקת נוגדני כלבת, על מנת שהבדיקה תישאר בתוקף לכל החיים, יש לבצע חיסון כלבת באופן סדיר לפני שעובר התוקף של חיסון הכלבת האחר
הטסת בעלי חיים לארה"ב וקנדה
הטסת בעלי חיים לארה"ב וקנדה
הטסת כלבים וחתולים לצפון אמריקה היא פשוטה ומצריכה פחות ביורוקרטיה:
- בעל החיים יהיה מסומן בשבב אלקטרוני.
- חיסון כלבת בתוקף לפחות 30 יום לפני הנסיעה.
- בעלי כלבים צריכים להביא אגרת כלבת בתוקף ופנקס חיסונים.
- יש להגיע למרפאה עשרה ימים או פחות לפני הטיסה על מנת למלא טפסים רלוונטיים.
- יש לגשת עם הטפסים, 10 ימים לפני הטיסה (או פחות), למכון הווטרינרי בבית דגן על מנת להחתים את הטפסים. קבלת קהל במכון בימים א’, ה’ 13:00-15:00, וביום ג’ 09:00-11:00.
- לפני הגעה למכון הווטרינרי יש לשלם אגרת ייצוא (בעלי חיים אחרים שאינם בקר) באתר של משרד החקלאות.
הטסה רפואית לחו"ל
הטסה רפואית לחו"ל
במקרים קיצוניים, חיית המחמד האהובה עליכם תהיה זקוקה לטיפול רפואי ספציפי, אותו לא ניתן לקבל בישראל, אך ניתן לקבל במרכזים הווטרינריים המקצועיים והמובילים בעולם. במקרים כאלו, קיימת אפשרות של הטסה רפואית לחו”ל, לרוב בליווי וטרינר צמוד שידאג לטובת ולרווחת בעל החיים בדרך לשם, במהלך הטיפול וההחלמה וכמובן – גם בדרך חזרה הביתה, אליכם. דרישות ההטסה בהתאם ליעד הנסיעה ולמצב בעל החיים.
חברות התעופה הידידותיות ביותר לחיות
חברות התעופה הידידותיות ביותר לחיות
הטסת בעלי חיים לחו”ל יכולה להיות לפעמים גם מטרד, ובמקרים קיצוניים במיוחד אפילו קטלנית. לאור הסיפורים האחרונים ששמענו על כלבים שנפטרו במהלך טיסות, המחשבה על נסיעה עם חיית המחמד שלכם לא יכולה בוודאי להיות מרגיעה.
החדשות הטובות הן שכמה מחברות התעופה הן אקסטרה מארחות ומכילות כשזה נוגע לטיסה עם בעלי חיים – החל מאישור הטסת מגוון רחב מאד של חיות מחמד, ועד אספקת מנשאים חד פעמיים. אנו שמחים להציג בפניכם את רשימת עשרת חברות התעופה הידידותיות ביותר לחיות מחמד:
אייר פרנס
חברת אייר פראנס מאפשרת הטסת כלב או חתול במשקל של לא יותר מ – 8 ק”ג. בעלי החיים יהיו בקבינה בתנאי שקיבלתם אישור מראש משירות הלקוחות. המחירים נעים בין 35 ל- 234 דולר בהתאם לטיסה.
בריטיש אירוויז
בטיסות רגילות של בריטיש איירווייס, רק כלבי שירות מורשים בקבינה, והם טסים בחינם. ועפים בחינם. בחברות הבת של בריטיש – OpenSkies ו- SUN-AIR, כלבים או חתולים השוקלים פחות מ- 6 ק”ג יכולים לטוס בקבינה, עבור 196 דולר כל אחד.
לופטהאנזה
לופטהאנזה מאפשרת הטסת חיות מחמד כגון כלבים, חתולים או אפילו ארנבים, כל עוד הם שוקלים פחות מ- 8 ק”ג. המחירים נעים בין 58 ל- 193 דולר, בהתאם לטיסה.
חברת TUI
הטסת בעלי חיים עם חברת TUI גם היא קלה למדי – אם החתול או הכלב שלכם שוקלים פחות מ- 6 ק”ג, הם יוכלו לבלות אתכם בקבינה במהלך הטיסה. המחיר נע בין 57 ל- 83 דולר, תלוי בסוג הטיסה וביעדה.
תומאס קוק
חברת תומאס קוק מאפשרת הטסת כלב נחייה או כלב שירות בקבינה, ללא תשלום. אם לא מדובר בכלב שירות, הנוסעים צריכים ליצור קשר ישירות עם חברת התעופה כדי להסדיר הטסת חיות המחמד שלהם.
טורקיש איירליינס
מדיניות הטורקים לגבי הטסת בעלי חיים, כולל כלבים, חתולים, חוחיות וכנריות, נוחה מאד – כל החיות הנ”ל יכולות לטוס בקבינת המטוס, בכפוף למדיניות המטען העודף של חברת התעופה.
אגיאן איירליינס
כלבים, חתולים, וחמוסים מתחת ל – 8 ק”ג יכולים לטוס בקבינה. אם זה לא המקרה שלכם ואתם מטיסים חיית מחמד אחרת, חברת התעופה היוונית יכולה לספק לכם בשדה התעופה מנשא חד פעמי ידידותי לחיות מחמד. החיובים נעים בין 23 ל- 199 דולר, בהתאם לטיסה.
איירלופט
חיות מחמד ביתיות ומאולפות כגון חתולים, כלבים וציפורים מתחת ל – 8 ק”ג, מותרות בקבינה. בעלי חיים אחרים יכולים לטוס רק אם הם מאולפים. המחירים זהים לאלו של מחירי מטען עודף.
אייר אירופה
כלבים, חתולים, ציפורים (למעט ציפורי טרף), דגים, צבי אקווריום וכמה מכרסמים (אוגרים, חזירי ים או ארנבונים קטנים) מותרים בקבינה. טווח המחירים נע בין 27 ל 165 דולר, בהתאם לטיסה.
וואלינג
אחרונה ברשימה היא חברת וואלינג הספרדית, המתירה הטסת חיות מחמד כמו כלבים, חתולים, ציפורים (לא כולל ציפורי טרף), דגים, צבים וצבי ים מותרים בקבינה, בעלות של 35 או 52 דולר בהתאם הטיסה.
כמו שאמרנו – לטוס היום לחו”ל עם חיית המחמד האהובה עליכם, בין אם מדובר בטיסה עבור רילוקיישן, או בחופשה ארוכה מאד אליה אתם לא רוצים לצאת בלעדיהם, אינו סיפור מסובך או יקר כל כך.
אם אתם טסים בחברת תעופה שלא הוזכרה בכתבה, מומלץ להתקשר לנציגיה זמן מה לפני מועד הטיסה על מנת לברר מהי המדיניות הספציפית לגבי הנושא, ולהיערך בהתאם.
שאלות נפוצות
כמה עולה להטיס כלב?
לכל חברה התעריפים שלה, המבוססים על משקל החיה, הכלוב והמזון שנדרש למשך הטיסה.
באל על למשל, עבור בעל חיים השוקל עד 8 ק”ג יש לשלם $100 לכיוון;
עבור בעל חיים השוקל בין 9 ק”ג ל – 50 ק”ג יש לשלם $200 לכיוון;
עבור בעל חיים השוקל בין 51 ק”ג ל – 100 ק”ג יש לשם $400 לכיוון.
מעל 100 ק”ג יש להתייחס אליו כמטען, על פי מחירוני מחלקת המטענים.
מה צריך לדעת על הטסת כלב לחול?
חיית מחמד שמשקלה מעל 8 ק”ג אינה יכולה לטוס יחד עם בעליה בתא הנוסעים. היא תישלח לחול כמטען (קרגו) יחד עם שאר הכבודה.
יוצא מן הכלל במקרה זה הן חיות תמיכה רגשית. לגביהן, אם יש אישורים מתאימים (כולל מפסיכיאטר מוסמך המוכר על ידי החברה) אין הגבלת משקל.
הגבלת המשקל כוללת את משקל הכלוב. כך ששתי חיות מחמד (אך לא יותר) יכולות לטוס באותו כלוב בתנאי שהן עומדות בתנאי משקל המקסימום של 8 ק”ג.
חייבים ליידע את חברת התעופה על כוונתכם לבצע טיסה עם כלב, כולל המצאת האישורים הנדרשים מהשירות הווטרינרי של משרד החקלאות מספר ימים (לפחות יומיים) לפני הטיסה,
שאם לא כן, לחברה יש זכות למנוע מכלבכם לטוס ברגע האחרון.
כאמור, בכל מדינה יש חוקים ומגבלות שונות. בנוסף לאישורים הווטרינריים השונים הנדרשים על ידי המוסדות המתאימים בכל מדינה
(אלה יופיעו באתרים המיועדים לכך בכל מדינה ומדינה),
קיימות גם מגבלות נוספות:
- ארצות הברית דורשת שתוודאו כי ברשותכם כל האישורים המפורטים באתר משרד הבריאות האמריקני.
- בצרפת חל איסור מוחלט על הכנסת מזון לבע”ח.
- ביוהנסבורג צריך להעביר את חיית המחמד במכס.
- שדה התעופה הית'רו בלונדון אוסר על הגעת בעלי חיים לחלוטין.
האם חיות מחמד צריכות ביטוח?
אין כיום ביטוח של קופת חולים לחיות, למרות שמרפאות וטרינריות מתקדמות מאפשרות ללקוחות לרכוש מנוי שמכסה חלק מהדברים כדי להוזיל עלויות בטיפול של החיות, ובכך לעודד את הבעלים לדאוג לאיכות חיים טובה יותר של חיות המחמד; עם חיסונים בזמן, ניקוי שיניים בתדירות מתאימה וכד.
אך ביטוח חיות מחמד יכול לכסות דברים רבים נוספים כמו:
- כיסוי הוצאות בגין כל הטיפולים הרפואיים שנגרמים כתוצאה ממחלה וכוללים ניתוח, אשפוז, בדיקות מעבדה;
- כיסוי הוצאות בגין כל טיפולי החירום שיש לעשות כתוצאה של תאונה;.
- כיסוי הוצאות במקרים שיש צורך בבדיקות מיוחדות כמו רנטגן ו – MRI, אביזרים רפואיים, תרופות ועוד;
- כיסוי של צד ג' מורחב במידה ונגרם נזק על ידי החיה לצד שלישי – כל אדם מבין שביטוח צד ג' בביטוח רכב, בביטוח בבית או בעסק הוא אחד מהכיסויים החשובים. זאת משום שלעיתים תביעה מאדם אחר יכולה לגרום להוצאה כלכלית כבדה. במקרה שבו חיות מעורבות בנשיכה, בפגיעה, בנפילה וכד -‘ על אחת כמה וכמה מומלץ לרכוש כיסוי צד ג';
- כיסוי הוצאות שוטפות – בדיקות, חיסונים וכד', שבדרך כלל מחייב גם השתתפות עצמית מסוימת, תלוי בפוליסה הנרכשת.