וטרינר לחתולים בתל אביב – מה חושבים עלינו החתולים?

בישראל מגרגרים ומייללים כ-2 מיליון חתולים, חלקם בבתים חמימים ונעימים וחלקם ברחובות, נוברים בפחי אשפה ושותים מקעריות אשר הונחו לכבודם בימי הקיץ החמים. על אף התפוצה הנרחבת של החיה המוכרת, מעט מאוד ידוע לגבי חברינו החתוליים, כולל ההבנה מה הם באמת חושבים עלינו, בני האדם.

ג'ון ברדשואו הוא חוקר ומומחה בהתנהגות חתולים מאוניברסיטת בריסטול ומחבר הספר Cat Sense. לאחר 30 שנים של תצפיות ומחקר, חלק ממסקנותיו הן שהחתולים לא מבינים אותנו כפי שחברינו הכלבים מבינים, ואת זה יוכל להגיד לכם כל וטרינר לחתולים בתל אביב. כחלק ממחקרו, הביט ברדשואו בקבוצות של חתולים ובחן את האופן בו הם מתקשרים זה עם זה, במבנים החברתיים ובדינמיקות הקבוצתיות שלהם. דבר נוסף שבחן הוא האופן בו חתולים משתעשעים עם צעצועים, כיצד הם מתנהגים בשעות שונות של היממה ומהי מערכת היחסים עם בעליהם, ע"י מילוי שאלונים וראיונות שבוצעו עם הבעלים.

בשונה מכלבים, אשר מתנהגים שונה עם בני אדם מאשר עם כלבים אחרים, ברדשואו טוען כי אין שום סיבה להאמין כי חתולים מתייחסים אלינו כאל יצור שונה מהם. חתולים מבינים שאנחנו גדולים מהם, אך אין דבר בהתנהגותם שמרמז על יחס שונה מלחתולים אחרים: התחככות ברגלינו, ליקוקים והנפת הזנב באוויר. ייתכן והם חושבים שאנחנו מעט מגושמים (בכל זאת, חתולים לא נוטים למעוד מעל חתולים אחרים) אך מלבד זאת, אין הבדל משמעותי ביחס.

דבר חריג אליו שם לב ברדושואו במחקרו, הוא רמת הלחץ שממנה חלק מהחתולים סובלים מבלי שבעליהם שם לב לכך. לחץ יכול להשפיע על איכות החיים הפיזית והמנטלית של החתול אשר עלולים להתבטא בדלקות עור או דלקות בשלפוחית השתן וזאת בעקבות הורמונים המשתחררים למחזור הדם במצבי לחץ.

מרבית החתולים אשר בעליהם בוחרים לפנות לקבלת שירותי וטרינר חירום, מגיעים בעקבות בעיה רפואית כלשהי מבלי שחשבו שייתכן והבעיה נגרמה כתוצאה מאיזשהו גורם לחץ בבית, כמו חתול נוסף או מחסור במקומות בטוחים ומוגנים. וודאו כי החתול שלכם מקבל מכם חום ואהבה, שבאפשרותו להגיע למקומות גבוהים בבית או חשוכים ונסתרים וכי הוא שותה ואוכל כרגיל. בקרה על נקודות אלו תוכל לשפר את איכות החיים של החתול ותמנע ממנו ביקורים מיותרים אצל וטרינר חירום.