אם אתם גרים בתל אביב ואתם בעלים של כלב, חתול או כל חיית מחמד אחרת, מומלץ שעל המקרר, בהישג יד ובהינף מבט יהיה מספר טלפון של וטרינר תורן תל אביב לכל מקרה.
כאשר קורה אירוע חירום שבו יש צורך דחוף בוטרינר, חשוב מאד שהוא יהיה קרוב לאזור המגורים; למשל אם אתם מתגוררים במרכז העיר, וטרינר תורן אבן גבירול תל אביב יתאים למשימה, אם אתם מתגוררים דרומה, באזור השיקי של תל אביב, וטרינר תורן תל אביב פלורנטין יוכל להיענות במהירות רבה יותר. בקצרה, חשוב להיות פרקטים כשבוחרים את המרפאה המתאימה עבור חיית המחמד שלכם.
ישנם מצבים שבכל אחד מהם, במידה וחיית המחמד שלכם נקלעה אליהם, לא צריך להסס אלא מייד לפנות לוטרינר תורן תל אביב. לדוגמה:
- הכשת נחש או עקיצת עקרב – אלו מקרים שלגביהם אין צורך להרחיב; יש לגשת באופן מיידי לוטרינר לשעת חירום.
- קשיי נשימה – אחד מהסימנים של קושי נשימתי עשוי להיות חנק, התנשפות, חיה שמנסה לגרד את הגרון עם הרגליים, ועוד. קיימים סימנים "עדינים" יותר כמו נשימה חזקה דרך הפה או שינוי בצבע החניכיים.
- דימום בלתי פוסק – אם לחיה יש דימום שלא פוסק תוך כמה דקות צריך לטפל בה בדחיפות. רצוי להעניק עזרה ראשונה כמו לחיצה על הפצע כדי לנסות להאט את הדימום עד שהיא מגיעה לטיפול אצל הוטרינר התורן.
- פגיעה מגורם חיצוני כמו תאונת דרכים וכד' – כל פגיעה או פציעה, בין אם מצליחים לראות אותה ובין אם לאו, אסור להסס אלא לגשת מיד לבדוק. לר משנה אם זה במרכז העיר אצל וטרינר תורן אבן גבירול תל אביב, או בדרומה אצל וטרינר תורן תל אביב פלורנטין. זה מצב חירום. גם אם מתרשמים שהפגיעה לא כל כך רצינית, מומלץ לטפל כדי שהחיה לא תסבול. אבחון מוקדם במצבים כאלו יכול להציל חיים.
- חשיפה לחומרים מסוכנים או חשש להרעלה – טיפול מהיר במצב כזה יכול להציל את חיית המחמד. אל תחכו להופעת סימפטומים.
- התנהגות קיצונית של החיה – אם שמים לב שהחיה מתנהגת שלא כרגיל, גם אם לא מבינים למה – חשוב להתייעץ עם וטרינר.
במידה ואתם מתרשמים שהחיה שלכם סובלת מסימפטומים כמו:
- אפאטיות;
- הקאות;
- נפיחות בבטן;
- בעיה במתן שתן או צואה;
- מצב רוח לא רגיל;
- קושי מיוחד בהמלטה;
- חוסר תיאבון או חוסר רצון לשתות כלל מספר ימים;
- כל סימפטום שנראה בעיניכם חריג,
חשוב לא להסס ולא להרגיש שאתם סתם דואגים או מגזימים. הרימו באופן מיידי טלפון לוטרינר תורן תל אביב והתייעצו עמו טלפונית. הוטרינר, לפי הפרטים שתמסרו לו, יחליט האם מומלץ שתגשו למרפאה, האם לחכות מעט, למה לשים לב, איך להמשיך ולעקוב אחרי התפתחות הסימפטומים וכד'.