קרציות הן צרה צרורה, שעלולה להזיק גם לכלבים, גם לחתולים וגם לבני אדם. בהתאם חשוב מאוד לטפל במפגע באופן יסודי, ולוודא שכל הטפילים, בכל גלגולי החיים שלהם, סולקו גם מבעל החיים וגם מהבית ו/או החצר.
איך מזהים קרציות?
קרציות שייכות למשפחת העכבישנים. חלקן רכות וחלקן קשות, וכולן עלולות להעביר מחלות, כולל כאלה מסוכנות. הקרצייה הנפוצה ביותר בארץ היא בעלת גוון חום, והמקומות האהובים עליה אצל בעל החיים ה"מארח" (בניגוד לרצונו כמובן) הם מאחורי האוזניים ובצוואר. בין ארוחה לארוחה הקרציות יכולות להיצמד לרהיטים שונים ועוד יותר מכך הן אוהבות חצרות.
הקרציות יחסית גדולות ולכן אפשר לראות אותן, ובפרט כשהן על הכלב או החתול. כשרואים קרצייה חשוב לפעול במהירות: קודם כל מסלקים אותה מבעל החיים ולאחר מכן מזמינים שירות הדברת קרציות.
איך מסלקים את הקרציות מהכלב או החתול?
הדרך היעילה ביותר היא לשלוף את הקרצייה באמצעות פינצטה. אסור למעוך אותה – כדי לחסל אותה יש לשים אותה בקערה עם מעט אקונומיקה. אחרי שמגלים קרצייה אחת חשוב לסרוק באופן יסודי את הפרווה של הכלב או החתול כדי לוודא שאין עליה עוד אורחות לא רצויות.
המלצה נוספת היא לחפוף את הפרווה של הכלב עם שמפו ייעודי. שיטה נוספת, שנחשבת ליעילה במיוחד, היא אמפולות ובה ניתן להשתמש גם אצל חתולים. הפעולה המתבצעת היא הצמדת האמפולה לעורף של בעל החיים – החומר הפעיל יתפזר בכל הפרווה וירחיק קרציות למשך פרק זמן מסוים (בהתאם לסוג האמפולה).
כאמור רק הדברת קרציות בבית תבטיח שטח נקי באמת מהטפילים הבעייתיים. בהקשר זה כדאי לקחת בחשבון שלקרציות יש 3 גלגולי חיים: זחלים, נימפות וקרציות בוגרות. חובה לסלק את כל הגלגולים כדי שלא יצוצו קרציות חדשות על הכלב או החתול (וגם לא על בני האדם בבית)
איך מוודאים שהבית נקי מהטפילים הבעייתיים?
מדביר מקצועי מתחיל את הטיפול בבחינה יסודית של השטח, ובהתאם ממליץ על הפעולה האופטימלית. בשטחים מסולעים בגינה תונח מלכודת בצורת פירמידה שבקודקוד שלה יש קרח יבש. בשטח חולי או בחצר יפוזרו פיתיונות. עוד דגש חשוב במקרה של ריסוס נגד קרציות הוא הסוג שלהן – ישנם חומרים ייעודיים עבור קרציות רכות וחומרים אחרים שמתאימים לקרציות קשות. בנוסף נדרש כאמור ריסוס גם נגד זחלים ונימפות – ריסוס שכולל חומר כימי שמונע את ההתפתחות של גלגולי החיים לכדי קרציות בוגרות.
אחרי ההדברה חשוב לאוורר את הבית ולשהות מחוצה לו במשך 6 שעות. המלצות נוספות הן לכסח את הדשא כך שלא ישמש מקום מסתור לקרציות, לוודא שהשמש מגיעה לכל פינה בחצר (קרציות אוהבות אזורים מוצלים ואפלוליים), לא להשאיר פסולת של ענפים ועלים בגינה ועוד המלצה היא לחסום סדקים בקירות חיצוניים, גדרות ועוד מקומות שבהם עלולים להתחבא הטפילים מוצצי הדם.
יכול לעניין אותך גם: כל מה שרציתם לדעת על חיסונים לכלבים