מזל טוב! המשפחה התרחבה בזכות אימוץ חיית מחמד. עכשיו צריך להיות מעשיים ולהתארגן עם החיים החדשים. אפשר לומר שטיפול בחיות הוא באופן תיאורטי דומה מאוד לטיפול בבני אדם מבחינת הצרכים, מלבד העובדה שאין וטרינר בקופת החולים הציבורית, ואין סל תרופות ממשלתי. המשמעות היא כמובן שעלות הטיפולים הרפואיים כולה עליכם. חלק מהעול הכלכלי ניתן לצמצום על ידי רכישת ביטוח רפואי לחיות, אבל מה עם הטיפול עצמו?
למה לשים לב בבחירת המקום לטיפול בחיות מחמד?
- נגישות וזמינות – חיות מתלוננות פחות מבני אדם, ומדווחות פחות על כאבים ובעיות. עליכם להיות קשובים ולהקדיש תשומת לב להתנהגויות של חיית המחמד שלכם; ישנם הרבה מצבים, שכאשר מזהים בעיה, יש לטפל בה באופן מיידי. לכן חשוב מאד שהוטרינר או המרפאה שבחרתם יהיו נגישים הן מבחינת זמן הגעה והן מבחינת זמינות השעות.
- מגוון שירותים – רצוי שהמרפאה שבחרתם תהיה מסוגלת להעניק מגוון רחב של שירותי בריאות, מעבר לטיפולים הבסיסיים כגון חיסונים וטיפולים מונעים, כולל שירותי חירום, על כל צרה שלא תבוא. שירותים אלה עשויים לכלול ניתוחים בסביבה סטרילית (כולל אשפוז), אקו לב, שירותי הדמיה, ועוד, כולל זמינות 24/7.
- צוות מנוסה – מובן מאליו, כמו במקרה של טיפול בכל בן משפחה אחר, שאנו מעוניינים בשירותים של בעל מקצוע מומחה עם ניסיון.
- ניקיון ותחזוקה – מרפאה וטרינרית, כמו כל מרפאה, צריכה להיות נקיה. סביבת הטיפול צריכה להיות היגיינית, וברור שכאשר מדובר בהליכים כירורגיים יש צורך בסביבה סטרילית. כאשר נכנסים למרפאה, נסו להתרשם מרמת התחזוקה והארגון, משום שזה מעיד על התייחסות הצוות למקום העבודה ולמטופלים.
- המלצות – בסופו של דבר, המלצות (ואזהרות) מפה לאוזן הן אמצעי חשוב ביותר כאשר מדובר בטיפול בחיות. גם אם תרצו לבדוק ביטוח רפואי לחיות או כל שירות אחר – להמלצות יש ערך רב. בימינו, בעידן הרשתות החברתיות, אין דבר קל מזה.
- אהבה לבעלי חיים – על פניו נראה בלתי סביר שמישהו שאינו אוהב בעלי חיים יפנה למקצוע הוטרינריה, אבל שווה לוודא. אתם רוצים שהוטרינר יאהב בעלי חיים, יתייחס אליהם בכבוד ובעדינות, ינסה למנוע סבל מיותר, ושיהיה קשוב להם ואליכם
Rate this post